Hackerii români au comis cel mai mare furt de pe cardurile bancare din istoria Australiei

Data publicării:
29112012 20hackeri-35924

Hackerii români aveau un sistem foarte bine pus la punct, prin care furau datele de identificare ale instrumentelor de plată electronice. Foloseau programe informatice care se comportau la fel ca un virus, cu ajutorul căruia dădeau peste cap POS-urile comercianţilor aflaţi în Australia. Aşa reuşeau să fure datele persoanelor care plăteau cu cardul şi le vindeau apoi pe internet. În mai puţin de un an au reuşit să facă rost de datele de identificare de la peste 68.000 de carduri din Australia.

„Au fost făcute de la distanţă, din România. Au găsit o breşă în sistemul de securitate în fiecare dintre aceste magazine, care le-a permis să intre în acele computere şi astfel au putut accesa cardurile de credit. Trebuie să subliniez că acea breşă în securitatea sistemului nu mai există”, a declarat Brad Marden, din poliţia federală australiană.

Reţeaua de hackeri a funcţionat fără probleme pâna marţi, când ofiţerii DIICOT au descins la mai multe adrese din România.

„Această investigaţie s-a soldat cu 36 de percheziţii efectuate în şase regiuni din România, în urma cărora 16 persoane au fost reţinute. O cantitate mare de echipamente informatice a fost confiscată în timpul percheziţiilor”, a spus Glen McEwen, din poliţia federală australiană.

Ancheta, care a început în decembrie anul trecut, a implicat 13 ţări şi a pornit de la un pont oferit de o instituţie financiară australiană, care a sesizat poliţia federală, în legătură cu unele tranzacţii suspecte. Potrivit datelor oficiale furnizate de DIICOT, hoţii ar fi furat datele persoanele de pe cel puţin un milion de carduri bancare din Australia, Malaysia şi Marea Britanie. Ca să-i prindă, procurorii DIICOT au fost ajutaţi de ofiţei SRI, dar şi agenţi FBI şi ai serviciului secret britanic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri