Hostelurile sunt preferate de străini

Data publicării:
02022013 20hostel-47243

Preţuri bune, condiţii decente, confort şi acces la cele mai importante puncte turistice ale oraşului - sunt doar câteva dintre motivele pentru care hostelurile au devenit o variantă populară şi economică de cazare în Brașov.

„În general turiştii noştri sunt străini, peste 90% dintre ei sunt din afara ţării, din Europa şi din toată lumea”, spune Alexandru Parge, managerul unui hostel.

Mulţi turişti spun că preferă hostelurile pentru că hotelurile nu sunt la fel de primitoare.

„Un hostel te face să te simţi ca acasă. În primul rând, ai o bucătărie unde îţi poţi pregăti singur mâncarea şi atmosfera este mult mai relaxantă. Îţi oferă şansa de a întâlni oameni cu care să poţi discuta. Hotelul este mult mai impersonal”, explică un turist din Canada.

Hostelurile sunt potrivite mai ales pentru cei care vin în grupuri mai mari, pentru că toate camerele au între patru şi opt paturi. În plus, multe dintre hosteluri sunt construite în centrul oraşelor, iar tarifele percepute aici sunt mult mai mici. Dacă la un hotel de trei stele o cameră dublă costă cel puţin 120 de lei, la un hostel, pentru o noapte de cazare, preţul variază între 35 şi 50 de lei de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri