Hramul Sfintei Parascheva. 25.000 de oameni stau la coadă pentru a se închina la moaștele sfintei

Data publicării:
Palerinaj la Sfânta Parascheva, înainte de pandemie.
Palerinaj la Sfânta Parascheva, înainte de pandemie.

Nu mai puţin de 30.000 de pelerini au petrecut noaptea sub cerul liber, pentru a fi siguri că vor ajunge să atingă racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Coada formată de credincioşi se întinde pe o distanţă de trei kilometri. Preoţii se aşteaptă ca numărul acestora să ajungă la 500.000. 

Actualizare 12.20. Mii de oameni au participat la Liturghia în aer liber, oficiată de 40 de preoți. Între timp, aproximativ 25.000 de oameni stau la coadă pentru a se închina la moaștele sfintei Parascheva.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, între care și un copil. Celor doi adulți li s-a făcut rău, în timp ce stăteau la coadă, iar copilul a suferit un atac de panică.

__________________

Actualizare 10.00. A început slujba, oficiată de un sobor de 40 de preoți din țară și din străinătate, în frunte cu Mitropolitul Moldovei. Printre participanți figurează Relu Fenechiu, Mircea Diaconu, Norica Nicolai, Elena Udrea. Este așteptat și premierul Victor Ponta. Sunt peste 3.000 de credincioși la slujbă, iar peste 20.000 stau la rând la sfintele moaște.  

Actualizare 8.05. Peste 100 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale noaptea trecută. Dintre ei, 10 sunt în spital. Sunt mobilizați voluntari de la Crucea Roșie și medici ieșeni. În scurt timp va începe Liturghia, pe o scenă amenajată pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Moaștele sfintei vor rămâne în curtea Catedralei, pentru ca toți credincioșii să reușească să treacă pe la ele.

Astăzi este ziua de hram, iar Sfânta Liturghie este programată sa înceapă la ora 9.00. În premieră, anul acesta, întreaga ceremonie se va desfășura pe o scenă amenajată pe bulevardul Ștefan cel Mare. Peste 40 de prelați, din țară și străinatate, vor oficia slujba de prăznuire a Cuvioasei Parascheva.

120.000 de pelerini s-au închinat deja la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Credincioşii veniţi din toată ţara au stat peste 15 ore să ajungă la raclă. Pelerinajul nu a fost lipsit nici de incindente. Vineri, o femeie de 55 de ani a murit, după ce i s-a făcut rău, în timp ce stătea la rând ca să se închine la moaştele sfinte, iar alţi peste 600 de credincioși au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Patru copii cu vârste între 4 şi 10 ani s-au pierdut de părinţi, în mulţime, dar au fost găsiţi cu ajutorul jandarmilor şi s-au aplicat peste 50 de amenzi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri