Sari la conținut

Incendiu puternic la un spital din Iași. Mai mulți pacienți au fost evacuați

Un puternic incendiu a izbucnit marți noapte la Spitalul de Boli Cardiovasculare Iaşi. 18 pacienti, unii dintre ei, în stare gravă au fost mutaţi la alte două spitale din oraş. Flăcările au izbucnit la acoperişul clădirii şi ameninţau să se extindă.

Actualizare 09:00Reprezentanţii ISU au anunţat, miercuri, că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment în cursul anului 2017 întrucât nu deţinea autorizaţie de securitate la incendiu.


Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare "I.M.Georgescu" din Iaşi a fost stins miercuri dimineaţa, după aproape şase ore de la izbucnire, au informat reprezentanţii IGSU.

Am pătruns mai întâi la etajul 5, apoi la etajul 4, unde sunt pacienți de terapie intensivă, de cardiologie și chirurgie cardiovasculară. Am luat decizia transferului acestor pacienți din terapiile intensive în zonele din cealaltă clădire, alăturată, și în terapia intensivă a Spitalului Parhon. 13 pacienţi care sunt de terapie intensivă, monitorizați cu o serie de echipamente în jurul lor, dar care sunt conștienți, care au avut nevoie și de suport psihologic. Mai este un pacient, care se află în zona de la etajul 6, care a fost evacuat pe scară de către colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență și se află în Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Sf. Spiridon”, declară Diana Cimpoesu , coordonator SMURD Iași.

Pe etajele 1, 2 și 3 vorbim de aproape o sută de pacienţi, mai bine de o sută de pacienţi. Din aceste secții nu a fost nevoie să fie mutați, până în prezent, necesară deplasarea lor”, spune Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Parhon.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.