Ion Iliescu: Nu sunt mulți politicieni în această țară ca Adrian Năstase

Data publicării:
18032013 20ilici-55434

În opinia lui Ion Iliescu, eliberarea lui Adrian Năstase este „firească” și „conform reglementărilor legii”, iar revenirealui Adrian Năstase în Partidul Social Democrat este o regulă legală, a precizat el.

„Sper ca rațiunea să-i îndrume pe toți cum trebuie”, a declarat fostul președinte al României.

Ion Iliescu a subliniat că Adrian Năstase are un loc sigur în PSD, dar nu a precizat dacă fostul premier va reveni în rândurile membrilor PSD cu ocazia congresului viitor al partidului.

„Lăsați să se așeze lucrurile. Poate, de ce să facem speculații”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă ar fi oportună această revenire în partid, Ion Iliescu a răspuns:

„E un om cu merite pe care nimeni nu le poate contesta și cu calități deosebite. Nu sunt mulți politicieni în această țară care să aibă pregătirea, orizontul, experiența unui om ca Năstase. Vor judeca fiecare așa cum trebuie.”

Citiţi şi

Procurorii DNA au cerut amânarea procesului lui Adrian Năstase. Recursul a fost suspendat două ore

Zgonea: Când legea îi va permite, va reintra în partid

„E prietenul și partenerul nostru, a pus fundamentul acestui partid, dar regulile trebuie respectate”, a declarat Valeriu Zgonea.

„Pentru el important e acum să fie alături de familie, nu duceți dezbaterea într-o zonă în care nu își are rostul Oamenii cu importanță, când pot, juridic și moral, să vină alături de noi, vor fi primiți. Când legea îi va permite, normal că va reintra în partid. E important cum vede el chestiunea”, a subliniat Zgonea.

„Îmi doresc ca Năstase să fie liber, iar perioada cumplită să se încheie astăzi. Se vor pronunța judecătorii, dar nu ne putem face că ignorăm subiectul”, a declarat și premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri