Licitaţie. O rochie a lui Judy Garland s-a vândut cu 480.000 de dolari

Data publicării:
1211 20vrajitor 20oz-33034

Rochia alb-albastră în care Judy Garland a întruchipat-o pe Dorothy, în celebrul film regizat de Victor Flaming în 1939, s-a vândut exact cu preţul estimat de specialiştii casei de licitaţii.

Interesant este însă că, anul trecut, o rochie similară, purată însă la probele pentru acelaşi rol, s-a vândut de aproape două ori mai scump, cu 910.000 de dolari.

La licitaţia dedicată ţinutelor şi recuzitei hollywoodiene, o rochie verde cu imprimeu floral, purtată de Julie Andrews în câteva scene din "Sunetul muzicii", a fost vândută cu peste 38.000 de dolari.

Iar o fustă din lână violet, îmbrăcată de Marilyn Monroe în timp ce filma pentru "Râul fără întoarcere", a fost adjudecată pentru 50.000 de dolari.

1.400 de dolari, o felie de tort

Încântaţi de licitaţie au fost şi amatorii de dulciuri celebre. Acum au fost vândute două bucăţi din torturi regale faimoase, conservate perfect.

O porţie din prăjitura servită la nunta prinţului William cu Kate Middleton şi una din tortul de la la nunta prinţului Charles cu prinţesa Diana au fost cumpărate cu aproape 1.400 de dolari fiecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri