Sari la conținut

Lista informaţiilor pe care românii vor să le afle de la Guvern

La discuţiile cu oficialii Ministerului pentru Consultare publică, reprezentanţii societăţii civile au cerut mai multe informaţii despre contractele de achiziţii ale tuturor ministerelor, inclusiv lista celor neefectuate la timp sau deloc. De interes au fost şi execuţia bugetară semestrială şi planurile de investiţii, potrivit unui comunicat al Ministerului. Instituţiei i s-a mai solicitat publicarea numelor celor care reprezintă statul în consiliile de administraţie ale întreprinderilor şi regiilor autonome, dar şi a salariilor pe care le primesc aceştia.

LISTA TRANSPARENȚEI DOCUMENTELOR CERUTE DE CĂTRE SOCIETATEA CIVILĂ. NE PROPUNEM OBIECTIVE CLARE ÎN TRANSPARENȚA UNOR...

Posted by Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic on 15 Decembrie 2015

Cetăţenii mai vor să ştie cum arată organigrama fiecărui minister în parte, cine ocupă respectivele posturi, dar şi indemnizaţia care vine odată cu funcţia. În plus, au cerut să fie informaţi ce întâlniri au miniştrii în fiecare zi, precum şi lista documentelor care intră în mapa şedinţelor de guvern. Lista transparenţei este în dezbatere publică, până la jumătatea lunii ianuarie. Toţi cei care vor să aducă sugestii pot face acest lucru inclusiv pe pagina de Facebook a Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Social.

Instituţia, la conducerea căreia se află Violeta Alexandru, a fost înfiinţată în urmă cu trei săptămâni şi - deocamdată - pe lângă ministru, mai are şi un secretar de stat. Miercuri, Executivul a alocat Ministerului pentru Dialog Social, din fondul de rezervă bugetară, 35.000 de lei, bani care ar trebui să acopere cheltuielile până la sfârşitul acestui an.