Martor la momentul când bărbatul din Pitești a murit fiind imobilizat de polițiști: A vrut să se ridice, au pus și mai multă presiune

Data actualizării: Data publicării:
politistii imobilizeaza un barbat
Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat și pus la pământ de polițiști FOTO: captură video ePitesti.ro

Informații noi în cazul incidentului șocant de la Pitești, unde un om a murit chiar în momentul în care patru polițiști încercau să îl imobilizeze. Bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardio respirator după ce a fost trântit la pământ și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Procurorii au început deja cercetările în dosarul de purtare abuzivă și ucidere din culpă, pe care l-au deschis ieri.

Cei patru polițiști care l-au imobilizat pe bărat, dar și colegii lor care au fost de față la incident sunt audiați. Unul dintre polițiști le-a spus procurorilor că bărbatul i-ar fi încurcat în misiunea pe care o aveau și voiau doar să îl oprească, nu să îl omoare.

Vor fi chemați la audieri și martori. În zonă erau multe persoane care au filmat.

Hai, bre, du-te de aici!

Du-te, bă, și stai acolo, jos! Hai, dă-i drumul, că nu stau după tine!  

Stai jos! Jos!  

Acesta a fost momentul în care un bărbat de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator și a murit, în mâinile polițiștilor. Conflictul a apărut când agenții de la secția 2 de poliție Pitești, care asigurau perimetrul la un incendiu, i-au cerut bărbatului să plece de la terasa pe care se afla.

Într-un final bărbatul s-a ridicat de la terasă, însă nu a plecat din zonă. A continuat conflictul cu polițiștii, până în momentul în care cel mai tânăr dintre polițiștii l-a trântit la pământ în acest loc și a încercat să îl imobilizeze.

În imagini se vede  cum unul dintre polițiști îl trântește violent pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Mai mult, este surprins și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat cu piciorul.

Vladimir Alexandru, martor al incidentului: "Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant. Reacția polițistului nu a fost de prim ajutor sau ceva, pur și simplu s-a îndepărtat. Noroc că venise un echipaj SMURD".

Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș: "În timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate îngrijirile medicale au fost fără rezultat".

Asupra bărbatului, polițiștii au găsit medicamente pentru o boală foarte gravă, de care e posibil ca omul să fi suferit. Imediat după intervenția agențiilor, procurorii au deschis un dosar penal pentru acuzații extrem de grave: purtare abuzivă și ucidere din culpă.

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Pentru mine când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el, va răspunde. Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate".

Necropsia va stabili din ce cauză a murit bărbatul de 63 de ani.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri