Mărturii emoţionante după accidentul de microbuz

Data publicării:
accident autocar

În dimineaţa de vineri, 30 de persoane au urcat la bordul autocarului cu 29 de locuri, 4 dintre ele nici măcar omologate. O neregulă care n-a dat nimănui de bănuit. Toţi erau cu gândul la reprezentanţia pe care urmau să o ţină la Arad, la festivalul de folclor.

Lucian Comănescu, profesor la Palatul Copiilor, Iaşi: „Ceea ce îşi asumă Palatul Copiilor, contractantul, a cerut în scris, negru pe alb, pentru un număr de 33 de persoane, însemnând cadre didactice şi elevi”.

Însă neregulile au ieşit la suprafaţă abia după accidentul cumplit de la Perşani. Nu doar numărul de locuri din autocar a ridicat probleme - şi organizarea a fost defectuoasă.

Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct în cadrul ISJ Iaşi: „Nu am primit nicio informare cu privire la această excursie, dumnealor au organizat-o, noi nu avem nicio înregistrare de acest fel. (Rep.: Trebuia să aveţi?) Da, trebuia să avem!”

Unul dintre profesori era însoţit, în autocar, de fiica sa. Ea a reuşit să scape cu viaţă. El nu.

Andrei Holban, membru al ansamblului: „Ea a sunat de fapt la accident. A sunat pe mama şi a zis că tata a murit”.

Otilia Ropota, soția profesorului decedat: „Cu soțul meu am vorbit ultima oară prin jur de ora 8:15.

Mi-a zis că s-ar putea să se odihnească și mă sună el când se va trezi.”

Cei pe care moartea i-a cruţat rămân în stare de şoc. La fel şi părinţiii lor.

Veşti bune vin de la spitalele braşovene unde au fost internaţi membrii ansamblului. La Judeţean, o fată de 21 de ani a fost operată, doi răniţi rămân sub supraveghere, iar alţi doi au fost duşi la Iaşi. La Pediatrie, 11 din cei 12 răniţi au fost externaţi astăzi. Trei dintre tinerii internaţi la spitalul privat au fost de asemenea externaţi, un al patrulea a fost operat la mână. Au ielit din spital şi cei cinci pacienţi ajunşi ieri la Spitalul Militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri