Sari la conținut
News Alert

Mesajul Patriarhului Daniel după moartea Reginei Ana

 

„Am aflat cu întristare despre trecerea din această viaţă a Majestăţii Sale Regina Ana a României, la venerabila vârstă de 92 de ani, în spitalul din Morges”, anunţă Patriarhul Daniel, potrivit news.ro.

Preafericitul Părinte aminteşte că Regina Ana l-a susţinut permanent pe Regele Mihai în slujirea neamului românesc.

„Discretă şi distinsă, Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne în conştiinţa poporului român drept un model de curaj, nobleţe şi modestie, susţinătoare permanentă a demersurilor Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României în slujirea neamului românesc, atât în anii grei ai exilului, cât şi la revenirea în ţară”, arată Patriarhul.

Capul Bisericii Ortodoxe Române transmite condoleanţe Familiei Regale în numele Sfântului Sinod, al clerului şi al credincioşilor.

„În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem părinteşti condoleanţe Familiei Regale a României şi tuturor celor care au cunoscut-o şi preţuit-o pe Majestatea Sa Regina Ana. Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul Majestăţii Sale Regina Ana a României în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi. Veşnica ei pomenire din neam în neam!”, este mesajul Patriarhului Daniel.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit va fi depus la Peleş şi apoi regina va fi înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. Programul oficial al funeraliilor va fi făcut public marţi.