METEO.Cum va fi vremea în weekend

Data publicării:
meteo 20frig 20ceata 20mediafax 201 20oct-47223

În zona de munte vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în Câmpia de Vest şi în regiunile estice, cu precădere pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai ridicate în sudul Banatului, iar minimele între -3 şi 7 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. În zonele joase din regiunile extracarpatice, dimineaţa şi noaptea se va produce ceaţă, asociată izolat cu burniţă.

Şi la Bucureşti va fi mai cald decât în mod obişnuit. Cerul va fi variabil, cu ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7 ... 8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de un grad.

La munte, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii mixte local în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul zonei montane. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste.

Duminică, vor fi înnorări temporare şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii, sub formă de ninsoare la munte şi în regiunile nordice, mixte în vestul şi centrul ţării şi predominant sub formă de ploaie în sud şi sud-est.

Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp, cu probabilitate mai mare în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în majoritatea zonelor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai ridicate în sud-est, iar cele minime între -5 şi 2 grade, mai mari în Dobrogea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri