Meteoritul căzut în Rusia a provocat rănirea a 1000 de persoane şi pagube materiale în 3000 de clădiri

Data publicării:
1502 20geamuri-49752

Potrivit televiziunii Russia Today, exploziile au declanşat panică în rândul locuitorilor din Celiabinsk. „Eram la volanul maşinii şi traversam intersecţia, când totul s-a luminat brusc, a fost o lumină foarte puternică”, povesteşte un martor.

Disperaţi, ruşii au cerut ajutorul serviciilor de urgenţă. Autorităţile au reacţionat la scurt timp după ce trei explozii s-au produs deasupra oraşului. Iniţial, s-a crezut că acestea au fost provocate de armată, care ar fi tras asupra corpului ceresc greu de zece tone cu rachete. Informaţia a fost contrazisă de oficialii armatei câteva ore mai târziu.

În total, şase oraşe din sud-vestul Rusiei au fost afectate, iar sute de oameni, printre care şi elevii unei şcoli, au fost răniţi de cioburi. O rocă spaţială a lovit un perete al unei uzine, care s-a prăbuşit, rănind patru oameni.

Oficialii ruşi au mobilizat 20.000 de oameni pentru evaluarea situaţiei în zonă.

Odată scăpaţi de pericolul produs de meteorit, locuitorii se confruntă acum cu o altă problemă: ei au rămas fără geamuri în urma exploziilor, în condiţiile în care temperatura medie din zonă este de -14 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri