Noi informații despre avionul prăbușit în Buzău

Data actualizării: Data publicării:
1280px-Tecnam_P2008

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Buzău, în apropiere de oraşul Nehoiu. Accidentul aviatic a fost anunţat la 112. Potrivit primelor informaţii, venite de la autorităţile care au ajuns la faţa locului, pilotul şi o a doua persoană aflată la bordul aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

Avionul a decolat de la Ghimbav și trebuia să ajungă la Constanța.

Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important. Atât Sorin Stoicescu, expert în aviație, cât și pilotul Mihai Șerban, spun că alte posibile cauze ar fi lipsa de combustibil sau o defecțiune tehnică.

Avionul este un model Technam P 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

Aparatul de zbor se poate deplasa cu 215 kilometri pe oră și are o autonomie de 1300 de kilometri. 

Avionul poate zbura atât în condiții de zi, cât și în condiții de noapte,  dar nu și în condiții meteorologice nefavorabile. Or, în zona Nehoiu, a fost cod galben de ploi și vânt puternic, potrivit meteorologilor. 

Expertul în aviație Sorin Stoicescu spunea inițial că este vorba despre un avion Scorch HS, care a mai fost implicat într-un incident în 2016, dar informația a fost infirmată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri