Opt personalităţi ale României au primit paşaport de ambasador al turismului

Data publicării:
Ilie Nastase wikipedia

 

Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's şi Gheorghe Zamfir au primit diplome şi paşapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un paşaport de ambasador al turismului şi Iolanda Balaş, însă aceasta a lipsit la festivitatea de luni seară din motive de sănătate, potrivit Mediafax.

„ E o primă etapă a programului: "România promovată prin valori", unul nou, care va aduce un avantaj României. Le mulţumesc că fac voluntar ceea ce fac”, a declarat Maria Grapini.

La ceremonie au fost prezenţi şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, dar şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană.

Fosta atletă Gabriela Szabo a declarat că există un interes foarte mare pentru România.

E o ţară încă nedescoperită, dar de mare inters pentru străini. Unii au venit cu teamă, dar când au plecat am rămas plăcut surprinsă când mi-au promis că se vor întoarce cu familiile lor”, a spus aceasta.

Fostul tenisman Ilie Năstase a afirmat că deocamdată nu ştie ce înseamnă acest paşaport, dar a fost de acord imediat să facă parte din aest proiect.

„Am văzut cine erau cei propuşi şi am zis imediat da. Cred că schimbarea cea mai importantă a trebui să fie la nivelul serviciilor şi evaluarea stelelor la hotelurile noastre. Deocamdată numai privaţii investesc. Cred că ar trebui să avem nişte hoteluri de lux, din păcate nu avem, cel mai luxos hotel se opreşte la Viena sau Budapesta şi oamenii foarte bogaţi nu vin în România tocmai din cauza asta”, a declarat Ilie Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri