Sari la conținut

Pasajul de la Piața Presei Libere nu mai are termen de finalizare

Cu unanimitate au aprobat consilierii bucureşteni proiectul care transformă cele 190 de hectare din Delta Văcăreşti în arie naturală protejată. Pentru ca cele peste 100 de specii de păsări, mamifere şi peşti să fie ocrotite prin lege mai este nevoie acum de o hotărâre de Guvern şi despăgubirea celor care au terenuri în zona respectivă.

Alex Găvan, reprezentant al Asociației Salvați Delta Bucureşti: „Trăim un moment istoric în care ne apropiem de finele a trei ani de zile în care ceea ce încercăm noi să facem este să oferim un plămân verde nesperat Capitalei”.

Prezent la şedinţă, primarul Capitalei a vorbit şi despre pasajul de la Piaţa Presei. Edilul s-a ferit să mai dea un termen de finalizare, după ce ultimele trei nu au fost respectate.

Reporter: Daţi-ne o dată.

Sorin Oprescu: „Nu, doamnă, nu vă dau. A, pot să vă dau data mea de naştere... Nu glumesc, doamnă, apăsăm pe pedală să se termine cât mai repede”.

Sorin Oprescu nu a vrut să discute nici despre noua sală polivalentă. Dar a recunoscut că una dintre cele două firme care s-au oferit să o ridice a depus o nouă contestaţie, deşi acum o lună Curtea de Apel Bucureşti părea că a lămurit în sfârşit lucrurile în privinţa câştigătorului licitaţiei.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei: „O să cumpărăm sape, lopeţi şi o să începem să lucrăm la sală, respectând legea. Că aşa o ducem din contestaţie în contestaţie către 2085”.

Sala de 12.000 de locuri ar trebui să fie gata până în aprilie 2017 când aici ar urma să aibă loc Campionatul European de Gimnastică. Bucureştiul poate pierde organizarea competiţiei, dacă arena nu e gata la timp.