Pelerinaj cu 200 de preoți, unul la cinci credincioși. Raclele cu sfintele moaște vor rămâne în Galați până la 30 noiembrie

Data publicării:
pelerinaj g

Raclele cu sfintele moaşte vor rămâne în Galaţi până la 30 noiembrie, cand se va serba ziua oraşului, de Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul Galaţiului. Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, raclele cu moaştele Sfântului Apostol Andrei, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Atanasie şi Sfântul Vasile cel Mare, precum şi bucăţi din Crucea Sfântă au fost purtate pe braţe de preoţi.

Mulțimea de credincioși a ignorat frigul și a asistat la slujba care a durat mai bine de o oră. A urmat apoi așteptarea la coadă pentru a ajunge în fața raclelor.

La catedrală, sute de persoane aşteptau sosirea alaiului. La acest eveniment religios au participat nu mai puțin de 200 de preoti, practic fiind unul la cinci credincioși, dacă ne raportam la numărul total de oameni veniți în pelerinaj. După o slujbă care a durat peste o oră, raclele au fost aduse în faţa lăcaşului de cult. Iar oamenii care așteptau la coadă s-au înarmat cu răbdare.

Raclele cu sfintele moaşte vor rămâne în Galaţi până la sfârşitul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri