Personalul UPU de la spitalul din Baia Mare, agresat de mai multe persoane. 3 bărbați cereau externarea unei femei în stare gravă

Data publicării:
spitalul judetean baia mare
Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare a declanşat o anchetă internă în urma unui incident petrecut la UPU când mai multe persoane au agresat personalul medical, a informat, luni, managerul instituţiei, Vasile Pop, potrivit Agerpres.

"S-a declanşat o anchetă internă, condusă de directorul medical interimar al spitalului. Toţi cei care au fost prezenţi în seara respectivă vor da note informative despre ce s-a întâmplat, ca să vedem dacă oamenii şi-au făcut treaba", a spus Vasile Pop.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, a precizat că poliţiştii băimăreni au fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 să intervină în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, în cazul unui scandal provocat de mai multe persoane la secţia UPU a Spitalului Judeţean Baia Mare. Aceştia au reuşit să aplaneze conflictul şi au identificat patru persoane recalcitrante, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

De asemenea, o a cincea persoană a fost sancţionată pe Legea nr. 55/2020. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 4000 de lei.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, mai multe persoane au cerut externarea unei persoane care manifesta sindrom respirator acut, în stare foarte gravă, urmând să ajungă la terapie intensivă. Femeii internate în vârstă de 60 de ani i s-a efectuat un test rapid şi urma să primească îngrijiri medicale. Fiii pacientei au fost extrem de agresivi, înjurând personalul medical şi încercând să-l lovească pe unul dintre asistenţii medicali din UPU. Pe fondul creşterii agresivităţii aparţinătorilor a fost nevoie de intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie.

În context, Colegiul Medicilor din Maramureş a solicitat public respectarea siguranţei personalului medical şi respect.

Pacienta externată la solicitarea familiei a decedat acasă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri