Peste 5.000 de pelerini sunt așteptați să se roage la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Data publicării:
pelerini-1

Aproximativ 500 de de pelerini au venit din toate colțurile Moldovei încă de ieri. Cu toții s-au rugat la Icoana Făcătoare de minuni, care a fost depusă în curtea lăcașului de cult.

„Face mari şi dumnezeieşti minuni. Să nu uităm că Maica Domnului este pretutindeni. În fiecare casă, familie în fiecare locaş sfânt. Depinde cum o preţuim şi o primim în sufletul şi în inima noastră”, spune protosinghelul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu.

Pelerinii vor avea parte și de o masă îmbelșugată, în curtea bisericii, imediat după slujbă. Bucatele au fost pregătite cu mare grijă în bucătăria mănăstirii. A fost nevoie de ajutorul a 100 de persoane pentru ca acestea să fie gata la timp.

„Vor primi ciorbă dreasă cu smântână, sărmăluţe, o porţie de peşte, colac, cozonac, apă, suc. Cam atât putem noi oferi pelerinilor din puterea noastră şi a credincioşilor care ne ajută şi ne sprijină”, mai spune starețul.

În total, 5.000 de porţii de mâncare vor fi împărţite credincioșilor. În România, peste 1.8 milioane de femei poartă numele de Maria, Mărioara sau Mariana şi aproximativ 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri