Peste un kilogram de heroină, vândut în Penitenciarul Colibași cu ajutorul gardienilor

Data publicării:
DROGURI COCAINA-AFP Mediafax Foto-CRIS BOURONCLE-1

 

"Poliţiştii BCCO Piteşti - Serviciul Antidrog şi procurori DIICOT - S.T. Piteşti au efectuat 46 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale, care ar fi traficat peste un kilogram de heroină. În urma percheziţiilor, au fost găsite 26 de doze de heroină, înscrisuri, telefoane mobile şi accesorii pentru acestea, precum şi arme albe confecţionate artizanal", se arată într-un comunicat remis Mediafax de Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, 38 dintre percheziţii au avut loc la Penitenciarul Colibaşi şi la spitalul închisorii, trei au fost organizate în municipiul Piteşti la adresa unor cadre ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), patru în Bucureşti, iar una, în localitatea vâlceană Costeşti, fiind vizate, în total, 15 persoane.

Anchetatorii au ridicat 27 de persoane, care au fost duse la DIICOT Piteşti, pentru audieri.

La percheziţii, pe lângă dozele de heroină, au fost găsiţi 1.200 de euro şi alte bunuri ce ar fi fost procurate în urma vânzării de droguri.

DIICOT a anunţat, într-un comunicat de presă, că "în perioada august 2012 - februarie 2014, o parte dintre membrii grupării, aflaţi în libertate, ar fi achiziţionat importante cantităţi de heroină de la persoane din Bucureşti, pe care, cu ajutorul altor persoane, le-ar fi introdus într-o unitate de deţinere". Drogurile erau porţionate şi vândute contra unor servicii, ţigări sau alte produse, potrivit DIICOT.

Heroina ajungea în închisoare cu ajutorul gardienilor, care primeau, în schimb, diferite sume de bani. Ulterior, deţinuţii porţionau drogurile şi le comercializau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri