Pompierul care a oprit concertul Carla' s Dreams, propus pentru avansare în grad

Data publicării:
pompier

Plutonierul major Cătălin Buţurcă coordona echipa care a intervenit vineri seară la concertul susţinut de formaţia Carla's Dreams într-un mall din Piatra Neamţ. Primele motive de îngrijorare au apărut înainte de eveniment, atunci când pompierul a văzut că tot mai mulţi spectatori se strângeau pe holul îngust al mallului.

Cătălin Buţurcă: „Abia am ajuns îmbrăcat în uniformă la scenă, iar printre adulți am văzut foarte mulți copii la 5-7-8 ani, nu se vedeau de adulți, erau pur și simplu striviți”.

Pompierul a sunat la dispeceratul ISU Neamţ şi a cerut ca unul din şefii săi să vină la faţa locului. Între timp însă mai mulţi spectori au leşinat din cauza căldurii şi a aglomeraţiei. Aşa că a cerut din proprie iniţiativă organizatorilor să oprească evenimentul.

Cătălin Buţurcă: „Nici n-am apucat să ajung pe scenă că deja au leșinat altă persoană, deja eram depășiți de situație. Într-un minut au fost trei persoane cu probleme”.

Nouă oameni au avut nevoie de îngrijirile medicilor, patru dintre ei au ajuns la spital. Solistul trupei a fost cel care i-a anunţat pe fani că evenimentul s-a încheiat: „Concertul s-a încheiat aici. Mall-ul acesta... Băieţi, ieşim, serios! Noi nu mai cântăm. Noi nu mai cântăm, nu se poate, sincer, e prea cald! Condiţii de concert aici nu sunt, nici pentru noi, nici pentru voi. Mai ales pentru voi şi mai ales că sunt copii”.

Liliana Linu, mama unei victime: „Erau foarte mulţi copii! Aerul era irespirabil, nu se mai putea! Curgea apa de pe noi...”

Pompierul salvator lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din 2003. Din 2014 este şi paramedic, iar în prezent este comandant de echipaj la Neamţ. Pentru Cătălin Buţurcă, meseria este o pasiune pe care a dobândit-o în copilărie, de la tatăl său, pompier şi el. Face echipă bună la serviciu şi cu fratele său.

Dragoș Buțurcă: „Aproximativ patru ani noi am fost pe aceeași tură. Mergeam la multe intervenții împreună”.

Şi colegii au numai cuvinte de laudă la adresa lui.

Plutonier adjutant şef Rafael Georgescu: „Este un comandant de echipaj bun, de nădejde în care poţi avea bază”.

Col. Ioan Niţică, şef ISU Nemţ 08.00: „Am propus recompensarea şi înaintarea în gradul următor în mod excepţional a plutonierului major Buţurcă Cătălin, comandantul echipajului”.

Acum, superiorii pompierului aşteaptă răspuns de la Bucureşti pentru promovarea lui Cătălin Buţurcă în gradul de plutonier adjutant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri