Sari la conținut

Poveștile oamenilor care au rămas blocați în nămeți

Pe Autostrada Soarelui, închisă la primele ore ale dimineții tot au fost prinse câteva zeci de mașini. Într una dintre ele o ascultătoare Digi FM a sunat la radio și a descris situația. Operațiunea de evacuare începută de poliție durează de câteva ore deja.

Șofer: Pe şoseaua de centură lucrez.
Polițist: E blocat! Vă rugăm să înţelegeţi!
Șofer: Mie îmi place să nu mă duc la serviciu, dar..
Polițist: Avem rugămintea să vă duceţi pe aici!

Zeci de maşini surprinse de viscol înaintează cu greu, utilajele de deszăpezire le croiesc drum printre nămeţi. Un microbuz cu nouă persoane a stat ore în şir blocat în dreptul kilometrului 77.

Dacă şoferii care nu au putut intra pe autostradă au fost redirecţionaţi spre drumul vechi, în jur de 50 de maşini au rămas prinse în viscol, pe traseu. O telespectatoare Digi24 anunţa, la 8:30, că microbuzul în care se afla alături de alte opt persoane a rămas blocat: Suntem pe drumul Bucureşti spre Constanţa la kilometrul 77-78. Am plecat la ora 03:00 din Bucureşti, deci nu era ce este acum, se mergea destul bine când am plecat. Este foarte frig, nu avem apă, trebuie să mergem la toaletă. Nu ne zice nimeni concret nimic. Suntem mai multe persoane în microbuz şi sunt multe maşini în faţa şi spatele nostru. Nu se mai poate înainta, nu ne-a oprit nimeni. Maşina nu face faţă la căldură, din cauza viscolului.

Zeci de maşini de deszăpezire au fost trimise pe A2.

Pe aceeași temă