PREVIZIUNI POLITICE. 2013, anul congreselor de partid

Data publicării:
30 2012congresepartide-41208

Pe scena politică, prima parte a anului viitor va fi extrem de agitată pentru partidele de la putere. Şi PNL şi PSD vor avea congrese în aceeaşi perioadă.

„Doresc să propun un congres extraordinar al PNL cât mai curând. Poate în februarie. Pentru că PNL a încheiat o etapă, pentru că PNL are de ajustat nişte opţiuni strategice, tactice, chiar programatice”, a declarat Crin Antonescu, preşedintele PNL.

La rândul său, Victor Ponta, preşedintele PSD, a susţinut că în februarie – martie, conform statutului, ar trebui să aibă loc congresul după o serie de alegeri: „Trebuie să gândim un mod de organizare în care partidul să rămână viu, nu să depindă total de guvern”.

În primăvara anului viitor, şi democraţi liberalii se vor reuni într-un congres la Bucureşti.

Vasile Blaga, preşedintele PDL, a precizat că în 23 februarie se va întruni Consiliul Naţional de Coordonare care va stabili data unei convenţii extraordinare în luna mai.

În 2013, puterea şi opoziţia trebuie să rezolve şi una dintre cele mai mari restanţe legislative, respectiv noua structură a regiunilor.

Pe masa negocierilor dintre putere şi opoziţie se află şi alte proiecte importante.

„Avem multe lucuri asupra cărora puterea şi opoziţia trebuie să se pună de acord: Constituţia, mult-hulita lege electorală trebuie corectată printr-un cod electoral, astfel încât să ştim exact cum derulăm alegerile locale, prezidenţiale, generale”, a declarat Vasile Blaga.

Partidele politice susţin că toate aceste modificări trebuie făcute înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, când va fi greu de găsit un consens politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri