Sari la conținut

Primăria din Aiud, bună de plată

Lucrările de reabilitare sunt finalizate doar în proporţie de 88%. Astfel, Consiliul Local din Aiud, a fost nevoit să amâne termenul de finalizare pentru luna iunie 2016. Acest lucru a atras după sine şi plata lucrărilor neterminate.

Delia Florea, director tehnic primăria Aiud: „Considerăm că ritmul de execuţie a constructorului nu a fost cel scontat, au existat unele dificultăţi financiare ale constructorului, au fost şi motive legate de documentaţia tehnică.”

Din cele patru corpuri de clădire, două au fost finalizate. Pentru celelalte mai este nevoie de finisaje interioare. Iar curtea colegiului trebuie pavată şi amenajată. Câţiva muncitorii au venit şi între sărbători la muncă pentru a fi siguri că vor termina lucrarea.

Constructotul are o explicaţie.

Nicolae Balea, administrator firma: „Motivele întârzierii la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud au fost de la începutul proiectului şi până la finalul proiectului, lipsa de soluţii tehnice pe care trebuia să ni le dea proiectantul împreună cu beneficiarul. De fiecare dată i-am notificat, avem 1.000 de adrese prin care le-am pus în vedere că lucrurile nu sunt cum trebuie şi că lipsesc cantităţi de lucrări pe care ei trebuie să ni le reglementeze prin dispoziţie de şantier şi mofidicări la proiect.

Deşi iniţial nu au fost de acord cu plata lucrărilor din bugetul primăriei, consilierii s-au văzut nevoiţi să accepte situaţia.

Liviu Rusu, consilier: „Normal că trebuie să asumăm răspunderea de a finanţa cheltuielile neeligibile, care probabil vor mai scădea, nu vor fi chiar la valoarea estimată de direcţia tehnică.

Valoarea totală a proiectului finanţat din fonduri europene ce prevedea atât reabilitarea, cât şi dotarea colegiului, este de peste 20.000.000 lei, din care 16.000.000 sunt pentru lucrările de reabilitare.