Primăria Iaşi cheltuieşte 10 milioane de lei pentru plombarea a 70 de străzi, în timp ce asfaltarea ar costa 1 milion de lei/km

Data publicării:
iasi-3

10 milioane de lei vrea să cheltuiască Primăria din Iaşi pentru a plomba 70 de străzi din oraş. Pe de altă parte, Consiliul Judeţean cheltuieşte anul acesta pentru peticirea celor 1000 de km de drum pe care îi administrează jumătate din această sumă.

Muncitorii din subordinea Primăriei au pregătit peste 500 de tone de material care va fi folosit pentru plombarea celor mai circulate străzi din oraş, de îndată ce vremea se va încălzi. Primăria Iaşi trebuie însă să justifice bugetul consistent alocat pentru astfel de lucrări, mai ales că unele plombe nu rezistă mai mult de un sezon.

Costurile sunt mari, dacă se ţine cont că pentru asfaltarea unui kilometru de drum Consiliul Judeţean Iaşi cheltuieşte 1 milion de lei. Asta înseamnă că, din banii alocaţi, Primăria ar putea asfalta exemplar 10 kilometri de drum în loc să peticească străzile.

După lucrările de reparații, va fi refăcut şi marcajul rutier, pentru care municipalitatea va cheltui încă 1 milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri