Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara. Cui aparţine şi ce cifră de afaceri are

Data actualizării: Data publicării:
deratizare

Deratizarea în cele două blocuri din Timişoara a fost făcută de firma Bistim Dera din Timişoara.

Este vorba despre o firmă de apartament, înfiinţată în iulie 2015.

Ultima cifră de afaceri, cea din 2018, a fost de 142.759 de lei, cu profit 89.556 lei.

Potrivit informaţiilor fiscale, firma ca figurează ca neavând niciun angajat.

Patronul firmei, Ioan Sorin Buţă, a fost reţinut marţi şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Tarifele de dezinsecţie, astfel cum sunt prezentate pe pagina de Facebook a companiei încep de la 100 de lei pentru un apartament cu o cameră şi ajung la 200 de lei pentru case, vile sau scările de bloc.

În contractul firmei de dezinsecție și deratizare încheiat cu proprietarul garsonierelor au fost prevăzute 25 de încăperi care să fie supuse operațiunii de curățare cu substanțe, pe stradă Mioriței nr 8.

Pe lângă cele două blocuri unde au fost semnalate tragediile, firma a mai făcut deratizare şi dezinsecţie în alte cinci spaţii din Timişoara, au stabilit anchetatorii.

Potrivit unor surse din anchetă, în apartamentele vecine cu cele în care s-au produs tragediile nivelul substanțelor descoperite de specialiști este unul foarte mare. Aceștia vorbesc de substanțe cu grad 1 de toxicitate indicate de aparatele cu care se fac măsurători.

Toate probele din apartamente vor fi însă trimise laboratoarelor pentru cercetări.

Locuințele din primul loc în care s-a semnalat toxicitate foarte mare sunt nelocuite și ar fi perete în perete cu apartamentele în care au murit un bebeluș de 10 zile, respectiv un copilaș de 3 ani și mama acestuia, de 29.

Cel de-al doilea bloc, evacuat luni, în jurul orelor 22.30, este în apropierea acestuia. Aici s-a făcut deratizare într-un singur apartament. În locuință, specialiștii în cercetare chimică au descoperit, într-o cutie, așezată în dulap între haine, o substanță extrem de toxică, ce se poate cumpără doar cu autorizație specială, scrie opiniatimisoarei.ro.

Este vorba de Delicia Gastoxin, e în formă de tablete rotunde, pe baza de fosfură de aluminiu. E un insectivid fumigant, destinat combaterii dăunătorilor cerealelor depozitate și a rozătoarelor mari din culturile de câmp.

Gazul de fosfina e eliberat în prezența umezelii și e puternic toxic pentru toate formele de viaţă. Fosfina, prin inhalare, blochează căile respiratorii prin eliminarea apei din celule.

Redactare G.M.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri