Primele ipoteze în cazul avionului de pasageri prăbușit

Data actualizării: Data publicării:
avion

Anchetatorii din Rusia încearcă să găsească indicii la locul prăbușirii avionului Antonov An-148, al companiei Saratov Airlines, incident în care 71 de persoane au murit, printre care un cetățean elvețian și unul azer. Aeronava s-a prăbușit la doar câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo, din Moscova, scrie BBC News.

Citește și: VIDEO. Momentul prăbușirii aeronavei de pasageri în apropiere de Moscova

Investigatorii iau în calcul trei ipoteze pentru prăbușirea aeronavei: posibile condiții meteorologice nefavorabile, eroare umană sau o defecțiune tehnică. Nu au fost menționate până acum posibile cauze legate de terorism.

Presa din Rusia citează surse din anchetă care spun că pilotul ar fi raportat o defecțiune a aeronavei și ar fi cerut permisiunea pentru a efectua o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport, Zhukovsky International. Informațiile nu au fost însă confirmate oficial de investigatori. Alte informații spun că unul dintre motoarele aeronavei ar fi explodat înainte ca avionul să se prăbușească.

Avionul s-a prăbușit în satul Argunovo, la 80 de km sud-est de Moscova. Resturi din epava avionului și rămășițe umane se întind pe o suprafață mare, iar echipele de căutare și salvare au fost nevoite să își lase mașinile în apropiere și să ajungă la pas la locul prăbușirii, pentru a nu distruge dovezile.

Aeronava nu a dat semnale de alarmă înainte de incidentul fatal. Deocamdată, anchetatorii au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului, care conține datele de zbor. A doua cutie neagră, cea care conține înregistrările audio din cabina piloților, ar putea să le ofere investigatorilor informații-cheie cu privire la ultimele momente din zbor.

Potrivit FlightRadar24, avionul a intrat rapid în picaj, coborând cu o viteză de 1.000 de metri pe minut. Martorii au declarat că avionul era deja în flăcări în timp ce se prăbușea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri