Profesorul cu stagiu la Google, care pregăteşte trei studenţi pentru cel mai mare concurs de programare

Data publicării:
24 2002profesorgrigorean-51299

Cei trei studenţi sunt în primul an şi sunt toţi foşti olimpici internaţionali, iar pentru ei, participarea la acest concurs a venit ca o continuare naturală a participării lor la olimpiadelor naţionale, a spus, la Digi24, profesorul Andrei Grigorean.

„Cred că nici măcar nu e un interes personal. Pentru ei, lucrurile se rezumă la a face ceea ce le place cu adevărat: să rezolve probleme. Desigur că implicaţia îi depăşeşte pe ei. Informaţiile pe care le transmit mai departe ajută întreaga comunitate să evolueze, dar nu cred că ei trei se gândesc activ la această implicaţie”, spune profesorul, referindu-se la pasiunea care stă la baza muncii acestor tineri.

Potrivit lui Andrei Grigorean, ar trebui să se conştientizeze că şi în România sunt oportunităţi, atât în cercetare, cât şi în industrie, iar o apropiere mai mare a companiilor de şcoală ar ajuta în acest sens.

Pe de altă parte, pentru păstrarea în ţară a tinerilor talentaţi ar fi necesar ca şi universităţile să se preocupe în mod special de aceştia, a adăugat Andrei Grigorean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri