Proiect. Agresarea medicilor, considerată ultraj

Data publicării:
medici chiururgi operatie - GettyImages-71204760

Campania „Nu agresaţi cadrele medicale!”, iniţiată de Federaţia Sanitas acum o lună şi jumătate, a ajuns la final. Propunerile din toată ţara au fost adunate într-un proiect de lege în care lovirea personalului medical să fie încadrată ca ultraj.

Marius Sepi, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas: „Dacă acel amendament propus de domnul deputat Ciuhodaru, pe care noi îl susţinem, ca şi personalul medical să fie încadrat ca şi poliţiştii şi jandarmii, eu cred că e suficient”.

În prezent, multe agresiuni nu sunt raportate fie de frica bătăuşilor, fie pentru că oricum aceştia se aleg cu cel mult o amendă.

Marius Sepi, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas: „Legislaţia, din acest moment nu prevede nişte măsuri foarte clare, foarte dure împotriva celor care fac asemenea gesturi. Aşa şi eu pot să merg acum, să dau la orice medic o palmă, să iau 5 milioane şi mi-am făcut treaba”.

Cei mai expuşi sunt angajaţii serviciilor de urgenţă, unde se şi înregistrează majoritatea victimelor.

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „Un medic de-al nostru, aflându-se în casă la un pacient, consulta copilul, mama ţinea copilul în braţe, iar tatăl, în timp ce medicul îl consulta, a venit din bucătărie cu un mare cuţit, să-l înfigă în spatele medicului”.

80% din personalul medical reclamă că este agresat verbal, şi 10% se plânge de violenţe fizice. În cazul în care va fi votată legea, pedepsele vor merge de la amendă până la închisoare de la şase luni la şase ani.

Citiți și:

PROPUNERE. Închisoare de până la şase ani pentru agresorii din spitale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri