Sari la conținut

Proiectul magistralei de metrou Drumul Taberei-Pantelimon a fost scurtat

Magistrala 5 de metrou va lega cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai mari ale Capitalei, de centrul oraşului. În planurile iniţiale, în a doua fază a proiectului, magistrala ar fi continuat până în cartierul Pantelimon.

„S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde şi partea a doua. Primăria nu are interes”, a spus Dascălu.

În legătură cu Magistrala 6 de metrou, programată să lege Capitala de aeroportul Henri Coandă din Otopeni, secretarul de stat a dat asigurări că există finanţare suficientă. 

La finalul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat că linia de metrou spre aeroportul Otopeni va fi gata, conform calculelor actuale, în anul 2021, dacă licitaţiile sunt lansate la finalul acestui an.

Însă într-un scenariu optimist, magistrala ar putea fi terminată până la Campionatul European de fotbal din 2020, competiţie la care Bucureştiul va găzdui patru meciuri.