Sari la conținut

Purtătoarea de cuvânt Hexi Pharma: Le mulțumim polițiștilor că au venit în sfârșit 

„Le mulțumim că au venit în sfârșit. Sunt 50 de angajați în fabrica din spatele meu și 450 în total care stau în incertitudine. Noi am sigilat toate loturile. Le mulțumim că au venit. Noi am așteptat din prima zi să vină. Credem că au acționat atunci când le-a venit rândul”, a spus Loredana Albu.

Purtătoarea de cuvânt a Hexi Pharma a subliniat că ei au acționat încă de când au auzit că este o problemă, respectiv au oprit producția și au trimis probe din cele două produse suspectate că ar fi diluate. 

„Noi am acționat încă de când am auzit că este o problemă. Am trimis probe pentru cele două produse, noi sperăm să nu fie așa, dar am luat în calcul că ar putea fi așa și am oprit producția. Ca să evităm probleme, este vorbe despre produse foarte concentrate care se folosesc pentru suprafeţe mari. Pentru blocul operator e pentru predezinfectare. După produsele Hexi mai vin două produse”, a explicat Loredana Albu. 

De asemenea, ea a declarat că se va demonstra că Hexi este cea mai bună fabrică din țară de astfel de produse.

„Sunt sigură că în curând o să aflăm că de fapt Hexi este fabrica cea mai bună de pe piață. Pentru calitate a câștigat licitațiile cu statul. Din punctul nostru de vedere pacienții au fost în siguranță. Sunt produse testate, mai ales cele folosite în blocul operator, nu au fost niciodată contestate, nu au existat discuții”, a spus purtătoarea de cuvânt a Hexi Pharma. 

În această dimineață au avut loc percheziţii la sediile Hexi Pharma. Poliţiştii de la Direcţia Economică au descins la toate punctele de lucru ale societăţii. Au fost căutate acte contabile care pot servi drept probe în anchetă.

Patronul firmei a asistat la percheziţiile pe care poliţiştii le-au făcut într-unul dintre depozitele Hexi Pharma, dar a refuzat să facă declarații. 

Compania Hexi Pharma este suspectată că ar fi diluat dezinfectanții pe care ulterior îi vindea spitalelor. Informația a fost făcută publică de mai multe investigații din presă.

Compania a negat acuzațiile și a spus că nu au livrat dezinfectante Spitalului de Arși. 

După această precizara a companiei Hexi Pharma, Inițiativa România a publicat lista contractelor Hexi Pharma pe  și a arătat că „în 2015, compania Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși cu o valoare totală de 26.150,7 de euro. Contractele au fost obținute prin încredințare directă, nu prin licitație”. 

De asemenea, Rise Project a dezvăluit că prețul dezinfectantelor din spitale era umflat de 10 ori, adică compania ar fi cumpărat din Germania, printr-un offshore al patronului, substanţele şi le-ar fi revândut în România de 10 ori mai scump. 

Citiți și: 
O angajată a companiei Hexi Pharma, agresată în trafic