Sari la conținut

RATB nu mai întrerupe activitatea miercuri şi joi. Protestul angajaților a fost anulat

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache, a declarat pentru Mediafax, că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula normal în zilele de 26 şi 27 martie, întrucât formaţiunea sindicală pe care o reprezintă nu este majoritară şi nu poate face grevă prin întreruperea activităţii.

„Va fi conflict de muncă, dar nu cu întreruperea activităţii. Vom organiza o pichetare sau vom face grevă purtând banderolă la mână”, a spus Alexandru Mihalache.

Angajaţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de reducerea numărului de posturi, dar şi de salariile mari pentru funcţiile de conducere, ameninţau, în 7 martie, cu proteste în 26 şi 27 martie.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC declara atunci că 500 de vehicule nu vor circula în 26 şi 27 martie, între orele 6.30 şi 8.30.

Alexandru Mihalache spunea că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de „jaful din RATB, de salariile nesimţite ale şefilor”, dar şi de starea tehnică precară a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător.