REVISTA PRESEI. Sute de elevi din Dolj s-au întors din vacanţă cu râie şi păduchi

Data publicării:
3101 20paduchi 20oltenia-46828

Potrivit cotidianului Cuvântul Libertăţii, au fost controlaţi aproximativ 90.000 de elevi din 191 de şcoli din mediul urban şi 585 din mediul rural, fiind depistaţi 880 de copii cu diverse boli.

Spre surprinderea generală, cele mai multe cazuri, 596, au fost descoperite în şcolile din oraşe, în timp ce la sate au fost depistate doar 284 de cazuri.

Potrivit medicilor şcolari, au fost descoperite 172 de cazuri de angină în urban şi 94 în rural, dar şi 11 cazuri de scabie (râie) în şcolile de la ţară. Cele mai multe sunt însă cazurile de pediculoză (păduchi), fiind întâlnite la 172 de elevi din urban şi 101 în rural.

Numărul mare de cazuri i-a luat prin surprindere şi pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care au ţinut însă să precizeze că nu au primit o informare în acest sens, întrucât comunicarea se face direct între şcoli şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Aceştia pun responsabilitatea sănătăţii copiilor în cârca profesorilor, care au obligaţia să predea la clasă şi ore de igienă şi să rezolve situaţiile neplăcute în colaborare cu părinţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri