Sari la conținut
News Alert

Risc de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş

Riscul de producere de avalanşe în Bucegi şi pe versantul nordic al Făgăraşului este mare la peste 1.800 de metri şi însemnat la altitudini mai mici, anunţă Serviciul Regional de Prognoză Sibiu citat de News.ro.

munte avalansa youtube

Serviciul Regional de Prognoză Sibiu anunţă că, de joi seară până sâmbătă la ora 20.00, riscul de producere de avalanşe în munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Bucegi este mare la peste 1.800 de metri, în timp ce la altitudini mai mici aceste este însemnat.

Joi după-amiază, stratul de zăpadă măsura 172 de centimetri la Bâlea Lac, în timp ce la Fundata era de 83 de centimetri, la Predeal – 70 de centimetri, la Sinaia – 43 de centimetri şi la Vârful Omu – 22 de centimetri, potrivit sursei citate.

La altitudini de peste 1.800 de metri, „ninsorile din intervalul următor vor depune un nou strat de zăpadă, cu masă volumică mai mare faţă de cea deja existentă. Vântul puternic de la nivelul crestelor va spulbera zăpadă spre zonele adăpostite, unde se vor acumula cantităţi mai mari de zăpadă. Stratul superior fiind instabil, se pot declanşa atât avalanşe spontane, cât şi provocate de supraîncărcări slabe, pe numeroase pante suficient de înclinate”, se arată în buletinul meteorologilor.

Pe aceeași temă