România, sub semnul caniculei. La Băile Herculane au fost 40 de grade Celsius

Data publicării:
canicula resize -Mediafax Foto-Silviu Matei 1-2

Şi tot căldura a produs un accident grav pe o şosea din Dâmboviţa. O betonieră s-a răsturnat, după ce şoferului i s-a făcut rău la volan. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Ion Luca Caragiale, când afară erau 37 de grade. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu camionul în decor.

Pe o asemenea vreme este recomandabil să nu se circule cu maşina între orele 11 şi 18, când se înregistrează cele mai ridicate temeraturi. De asemenea, este foarte important ca hidratarea să se facă la fiecare 15 minute.

Şi în oraşe a fost un adevărat chin pentru oameni. În Bucureşti, ieri la amiază erau 36 de grade Celsius, dar asfaltul şi blocurile încinse dădeau senzaţia de cuptor. Mulţi au lăsat pudoarea de-o parte şi s-au răcorit unde au putut. Primăria a instalat şi încăperi modulare, dotate cu aparate de aer condiţionat, apă rece şi paturi pliante. Puţini au fost însă cei care le-au trecut pragul.

La Lugoj, mercurul din termometre a început să urce vertiginos încă de dimineaţă, iar la amiază acesta ajunsese la 40 de grade Celsius.

În timp ce oraşul aproape se topea, angajaţii primăriei se chinuiau să monteze un punct medical pentru cei răpuşi de caniculă, deşi trebuia să fie gata de vinerea trecută. În lipsa acestuia, o asistentă cu o sticlă de apă în mână aşteapta oamenii care aveau nevoie de ajutor.

Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui

Cine s-a bucurat de răcoarea unui weekend petrecut la mare, a avut de îndurat soarele arzător pe Autostrada Soarelui. Ieri au fost cozi infernale la punctul de taxare de la Feteşti. În maşinile fără aer condiţionat temperatura ajungea şi la 45 de grade Celsius.

Angajaţii de la punctele de taxare s-au trezit la orele prânzului cu peste 40.000 de maşini, de trei ori mai multe decât într-o zi obişnuită.

Acesta a fost tabloul unei zile în care la ora 17.00 erau cel puţin 37 de grade în 15 localităţi. Cel mai cald a fost la Băile Herculane, 40 de grade Celsius.

Astăzi, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv municipiul București, temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade. Aceste regiuni se află sub cod portocaliu de caniculă. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri