Sari la conținut

Sensul către munte de pe DN1 începe să se aglomereze

Imagine de arhivă. Foto: Mediafax

Valorile de trafic au crescut, vineri după-amiază, pe DN 1, pe sensul de urcare către munte, scrie Mediafax. Mii de turişti se îndreaptă către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov, unde vor petrece sărbătorile pascale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Alexandru Ursu, DN 1 este aglomerat, vineri după-amiază, pe sensul de urcare către munte în zona oraşului Comarnic, unde se circulă în coloană cu o viteză medie de 40 - 50 de kilometri pe oră, dar şi în staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, unde coloana de maşini se întinde din Poiana Ţapului până în centrul oraşului Buşteni, pe acest tronson circulându-se cu o viteză medie de 20 - 30 de kilometri pe oră.

În zonele unde drumul este aglomerat nu sunt însă blocaje în trafic.

Pe sensul de coborâre dinspre munte către Bucureşti circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale, menționează sursa citată.

Gradul de ocupare în staţiunile de la munte depăşeşte 50%, însă hotelierii spun că cei care nu şi-au făcut rezervări vor găsi locuri libere în unele dintre unităţile de cazare.