Sari la conținut

Şoferul mașinii care a căzut în Dunăre avea permis de şapte luni

Echipaje de scafandri din judeţele Mehedinţi şi Arad le caută şi duminică, de mai multe ore, pe cele patru persoane - doi soţi şi copiii lor - aflate în maşina care a căzut sâmbătă în Dunăre, în Caraş-Severin. Şoferul autoturismului, care a reuşit să iasă singur din apă, avea permis de conducere de şapte luni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş- Severin, Cecilia Dăneţ a declarat, duminică, pentru News.ro că şoferul maşinii care a plonjat sâmbătă în Dunăre le-a povestit poliţiştilor că mergea la cumpărături cu familia care a rămas în autoturism.

Cel mai probabil, şoferul, care avea permis de conducere de de şapte luni, a pierdut controlul volanului, după ce nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

„Şoferul avea permis de şapte luni, el are 45 de ani. Este din localitatea Berzasca şi el este cel care a reuşit să se salveze. Familia cu care spunea că era în maşina este din localitatea Sicheviţa şi se cunoşteau. Ar fi plecat de la Berzasca, respectiv Sicheviţa, spre Moldova Nouă la cumpărături. În zona în care a avut loc accidentul este o restricţie de viteză şi cu siguranţă că nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului în curbă”, a declarat Cecilia Dăneţ.

Citiți și: 
Maşină căzută în Dunăre. Doi soţi şi cei doi copii ai lor, de negăsit

Şoferul, care se află la Spitalul din Moldova Nouă, le-a spus poliţiştilor că în maşină se afla o familie: soţul avea 48 de ani, şoţia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Poliţiştii nu au reuşit să îl testeze cu aparatul etilotest pe şofer, acesta aflându-se în hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili dacă a consumat alcool.

Şapte pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş- Severin, cu două bărci, precum şi două echipaje de scafandri din Mehedinţi şi Arad, precum şi o ambarcaţiune de la Poliţia de Frontieră, echipată cu un sonar, caută familia care nu s-a putut salva, după ce autoturismul în care se afla a plonjat în Dunăre. Căutările sunt dificile pentru că în zonă sunt curenţi puternici, iar apa Dunării este foarte rece. Cei şase scafandrii care intervin la locul accidentului intră pe rând în apă.

Sâmbătă, imediat după accident, scafandrii au găsit elemente ale maşinii, însă nu au găsit maşina şi nici familia care s-ar fi aflat în autoturism. Pompierii spun că este posibil ca din cauza curenţilor maşina să fi fost mutată din locul în care s-a scufundat. Dunărea măsoară aproximativ nouă metri adâncime în zona în care a căzut autoturismul. 

Accidentul a avut loc în localitatea Coronini, iar ISU Caraş-Severin a fost anunţat despre accident printr-un apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 11:45. 

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă