Susținătorii monarhiei au ieșit în stradă

Data publicării:
mars regal

La marşul din Capitală, au participat reprezentanţi ai diferitelor asociaţii monarhice sau simpli susţinători ai familiei regale. Oamenii cred că imaginea ţării ar fi alta dacă s-ar reveni la monarhie.

„Monarhia are un altfel de sistem de valori, alte criterii prin care stabileşte o valoare sau o non-valoare. Va apărea o renaştere din nou de valori, mai ales non-valorile din ţara noastră şi non-vedetele care sunt promovate acum la televizor”, a declarat un participant.

„România nu a fost niciodată republică. România a fost dintotdeauna monarhie. Sperăm să trăim vremurile în care regele va fi din nou la locul care i se cuvine”, spune un altul.

„Îmi doresc monarhie. De ce? Pentru că m-am săturat de hoţia din ţara noastră”, explică o tânără.

„Regele Mihai”, „Monarhia salvează România", „Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim", „Adunare Constituantă pentru Regatul României" au fost sloganurile pe care susţinătorii regalităţii le-au scandat pe străzile bucureştene.

„Cerem ca Parlamentul să devină Adunare Constituantă, să adopte o constituţie monarhică pentru că asta este singura soluţie legitimă pentru viitorul ţării noastre şi România să redevină Regat”, a declarat Cătălin Șerban, copreședinte Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei.

Manifestanţii au ponit în marş din Piaţa Victorie până la statuia lui Carol I, din Piaţa Revoluţiei.

Astfel de manifestaţii au mai avut loc în Timişoara, Craiova şi Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri