Sute de pompieri și jandarmi se luptă cu flăcările în a șasea zi de incendiu de la Parcul Național Domogled

Data publicării:
incendiu padure domogled

Încă miercuri, de când a izbucnit incendiul, pompierii au încercat să oprească flăcările se se extindă la pădurile de pin negru, o specie protejată. Din păcate nu au reuşit pentru că terenul este accidentat şi se intervine foarte greu.

Astăzi, aproximativ 300 de pompieri, jandarmi și silvicultori ajută la lichidarea incendiului. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suplimentarea forţelor cu pompieri din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj.

În ajutorul celor de la sol vin şi două elicoptere ale MAI. Concentrarea de forţe este necesară mai ales că se anunţă un nou val de caldură care ar putea duce la extinderea flacărilor.

Apa este transportată în bidoane de plastic, pe care le pun în rucsac și cară cu spatele spre zona de intervenție. La această oră acționează deja în Parul Național Domogled aproximativ 300 de persoane, dintre care 200 sunt pompieri, dar și aproape 100 de silvicultori și jandarmi. Tot acolo se află și reprezentanți ai Crucea Roșie.

Pentru cina din această seară au dat mână de la mână mai mulți hotelieri din stațiunea Băile Herculane, dar și Ocolul Silvic Băile Herculane, pentru a-i hrăni corespunzător pe cei care de câteva zile muncesc pentru protejarea unei arii protejate”, a declarat Anca Balint, purtăror de cuvânt al ISU, la Digi24.

Specialiștii din Direcția Silvică estimează că suprafața afectată este în jurul a 100 de hectare. Valoarea pagubei va fi stabilită după stingerea totală a incendiului, a adăugat Anca Balint.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri