Testele toxicologice nu dezvăluie motivul pentru care au murit pacienții de la spitalul Murgeni. Medicii au însă o ipoteză

Data actualizării: Data publicării:
INTOXICATIE VASLUI
3 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit în 22 noiembrie. FOTO: ISU Vaslui

Apar date noi din ancheta care vizează morțile suspecte de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, după ce pacienții au mâncat pește primit de pomană de la o mănăstire. Toate analizele toxicologice au ieșit negative, așa că a fost exclusă varianta ca pacienții să fi ingerat o substanță periculoasă care să fi provocat moartea a 3 oameni și probleme intestinale altor zeci de bolnavi. În aceste condiții, spun medicii, sursa ar putea fi o bacterie. Rezultatele probelor biologice sunt încă așteptate.

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală din Iași au verificat dacă bolnavii de la Murgeni au fost expuși la o substanță cu potențial toxic – pesticide, nitrați, nitriți, alcool sau medicamente în doze foarte mari. Toate rezultatele au fost însă negative.

În aceste condiții, rămâne suspiciunea că principala cauză a îmbolnăvirilor și a deceselor a fost o bacterie din alimentele mâncate de pacienți.

Testele biologice sunt încă în lucru și vor veni cu clarificări în acest sens.

Medicii spun că există și varianta ca o persoană bolnavă care a manipulat mâncarea, fie cea adusă de la mănăstire, fie cea furnizată de spital, să fi provocat această contaminare dacă nu s-a spălat pe mâini și nu a purtat mănuși.

Între timp, starea pacienților internați este stabilă, dar medicii îi vor mai ține o perioadă în spital pentru supraveghere.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri