Tragedia „Colectiv” | Numărul victimelor a ajuns la 47

Data publicării:
Colectiv 8 - marius sfetea

ACTUALIZARE 19.34. Încă unul din răniții internați la Spitalul de Arsuri și-a pierdut viața în această seară. Bilanțul tragediei de la clubul Colectiv crește astfel la 47 de morți. Trei dintre ei fac parte dintre pacienții transferați în străinătate.

71 de răniți sunt internați în continuare în spitalele din București, iar 15 dintre aceștia sunt în stare critică și gravă. Lor li se adaugă cei 28 de pacienți care în prezent se află în străinătate.



ACTUALIZARE 13.21. Șapte răniți în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internați în Spitalul Elias, dintre care doi în stare gravă, informează un comunicat al instituției medicale, citat de Agerpres.   

ACTUALIZARE 12.30. Situația răniților aflați în spitale din străinătate:

Marea Britanie - 9

Olanda - 8

Belgia - 8

Austria - 2

Norvegia - 1

Israel - 1

Germania - 1

TOTAL: 30 de răniți

ACTUALIZARE. 12.05. Șase pacienți în stare gravă sunt internați la secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, a anunțat medicul Raluca Moldoveanu. Nu se știe, deocamdată, dacă unii dintre ei vor fi transferați la spitale din străinătate. 

ACTUALIZARE 10.41. O pacientă transferată la un spital din Israel a decedat astăzi. Este vorba despre jurnalista Teodora Maftei.


 Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Nu mai luăm 12, starea a doi s-a deteriorat, nu îi mai luăm. Au rămas 10. Iar cei 10 vor pleca în Marea Britanie şi în Norvegia”.

Printre răniţii care vor fi trataţi în Marea Britanie e şi un tânăr de 18 ani, care are arsuri ce depăşesc 90 la sută din suprafaţa corpului. Procedura transferului nu a fost deloc uşoară.

În timp ce doctorii făceau tot posibilul ca starea de sănătate a pacienţilor să nu se înrăutăţească, paramedicii au transformat interiorul avionului într-o secţie de terapie intensivă.

Se lucrează contracronometru. Mai puțin de 45 de minute au la dispoziţie medicii să aranjeze din punct de vedere medical aparatul de zbor.

Unul dintre motivele pentru care autorităţile române au apelat la un astfel de aparat este autonomia de zbor - dublă faţă de cea a avioanelor de transport ale Armatei Române.

Alte transferuri ar putea avea loc în următoarele zile.

Raed Arafat: „Au sosit colegii din Franţa și Germania. Urmează să se facă vizitele și să vedem ce decid cu medicii noștri”.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul de Interne, aceste transferuri înseamnă o scădere a presiunii la care sunt supuşi medicii români, care vor avea acum mai mult timp să-i îngrijească pe pacienţii rămaşi în ţară.

Citiți și

A cincea seară de proteste la București și în țară

Cristian Popescu Piedone a fost arestat

CONFUZIE. Rudele unui pacient transferat la Viena au fost trimise la Bruxelles

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri