Video&Foto Trei pensiuni au ars la Moieciu. Intervenția pompierilor, dificilă din cauza lipsei hidranților

Data actualizării: Data publicării:
Un incendiu a cuprins trei pensiuni din Moeciu de Sus, jud. Brașov
Un incendiu a cuprins trei pensiuni din Moieciu de Sus, jud. Brașov Foto: ISU Brașov

Trei pensiuni din localitatea Moieciu de Sus, judeţul Braşov, au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă seară, iar intervenția pompierilor în cazul acestui incendiu s-a dovedit a fi foarte dificilă. 

ACTUALIZARE 19:00 Incendiul a fost stins, după mai bine de două ore de la începutul intervenției. Cele trei pensiuni sunt distruse însă complet. În mare pericol s-au aflat și celelalte cabane de pe stradă, pentru că imobilele sunt construite foarte aproape unele de altele. Intervenția a fost mult îngreunată de faptul că în zonă nu erau hidranți, iar pompierii s-au alimentat dintr-un pârâu ce curgea în zonă.


Persoanele care se aflau cazate în pensiunile respective s-au autoevacuat. Una dintre ele a suferit un atac de panică și a primit îngrijirea medicală necesară, a declarat la Digi24 Luiza Dănilă, purtător de cuvânt al ISU Brașov. 

Un incendiu a cuprins trei pensiuni din Moeciu de Sus, jud. Brașov
Un incendiu a cuprins trei pensiuni din Moeciu de Sus, jud. Brașov

Intervenția pompierilor este mult îngreunată de faptul că în zonă nu sunt hidranți, iar în apropiere nu există nici alte surse de alimentare cu apă. 

Pompierii încearcă să oprească incendiul, izbucnit sâmbătă după-amiază, pentru a nu se propaga și la alte pensiuni. Trei clădiri au ars deja până la temelie, suprafața afectată fiind de aproximativ 500 mp.

Focul a izbucnit inițial la un imobil care avea parter și mansardă, apoi s-a extins la acoperișul altor două case învecinate. 

Pentru lichidarea incendiului acționează 5 mașini de stingere, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. În sprijinul pompierilor militari au venit și trei mașini de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Bran, Râșnov și Cristian.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri