Un avion a aterizat de urgență la Timișoara. UPDATE: Comunicat oficial al companiei aeriene BLUE AIR

Data publicării:
blue air facebook

Aeronava - cu 106 pasageri la bord - decolase de la București și avea ca destinație aeroportul din Koln.

Aterizarea de urgență s-a făcut în deplină siguranță, în jurul orei 8.30, iar pasagerii au fost evacuați fără niciun fel de probleme, a precizat la Digi24 Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara.

Ei așteaptă acum în aerogară să-și reia cursa către Koln cu o altă aeronavă trimisă de companie. Încă nu se știe la ce oră vor decola.

______

UPDATE. Comunicat oficial al companiei BLUE AIR

Compania BLUE AIR, care deţine aparatul de zbor care a aterizat de urgenţă la Timişoara, faduce într-un comunicat oficial precizări suplimentare legate de aceste incident:

"Aeronava tip Boeing 737 seria 500,care opera cursa Bucureşti-Koln şi retur, ce avea la bord 108 pasageri, a decolat la ora 7:30 de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă conform orarului de zbor şi a aterizat în condiţii de siguranţă pe Aeroportul Internaţional Timişoara, la ora 8:30.

Comandantul aeronavei a cerut aterizarea pe Aeroportul Internaţional Timişoara, urmare a unei semnalizări legate de nivelul presurizării. Această decizie a fost luată pentru a preîntâmpina o posibilă problemă la sistemul de presurizare a aeronavei. Dorim să menţionăm că nu a fost vorba de o depresurizare a cabinei, ci doar au fost urmate procedurile standard în conformitate cu reglementările Autorităţii Aeronautice Române, coroborate cu standardele de siguranţă impuse de European Aviation Safety Agency (EASA) pentru astfel de situaţii.

Pentru a veni în sprijinul pasagerilor, o altă aeronava a fost imediat programată să efectueze zborul către Koln şi retur, întârzierea totală fiind de mai puţin de 2 ore şi 30 de minute.
Compania Blue Air a absorbit toate costurile legate de această iregularitate, pasagerii fiind asistaţi pe tot parcursul întârzierii."  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri