Un avion Wizz Air care a plecat de la București a aterizat de urgență la Roma

Data publicării:
wizzair 1

Actualizare 16.18. Inițial se spusese că trei persoane sunt rănite. Wizz Air a declarat într-un comunicat că nicio persoană nu a fost rănită. 

________________________

Incidentul a avut loc în jurul orei 8.00, ora Italiei. Aeronava plecase din București și trebuia să aterizeze pe aeroportul Ciampino, tot din Roma, însă din cauza unor probleme la trenul de aterizare, a fost nevoie de o aterizare forțată pe aeroportul Fiumicino. 

Toți cei 165 de pasageri, printre care şi trei copii, au fost coborâți cu ajutorul unor tobogane. Trei persoane au fost rănite şi sunt în stare de şoc, dar nu au fost duse la spital, asigurându-li-se asistenţa medicală de urgenţă pe aeroport.

Toţi pasagerii au fost duşi într-o zonă specială unde li se asigură asistenţa medicală psihologică şi sunt puşi în contact cu rudele din Italia şi România, majoritatea fiind din aceste două ţări.

După ce avionul s-a înclinat, pilotul a luat decizia de a ateriza de urgență, efectuând această manevră pe o singură roată, cu un singur motor pornit.

Avionul a cerut să îi fie pusă la dispoziţie pista cea mai lungă pentru a ateriza în bune condiţii. Astfel, pe pista respectivă, care este foarte utilizată, nu mai pot ateriza alte curse. Momentan nu s-a raportat câte zboruri au fost redirecţionate.

La televiziunea italiană se vorbeşte despre abilitatea pilotului, care „a reuşit o aterizare nesăbuită dar făcută cu mare abilitate”.

Pista este închisă, s-a început o procedură de control pentru verificarea motivelor reale care au dus la acest incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri