Un bărbat se dădea nevăzător la Mănăstirea Cernica și cerșea bani ca să aibă de păcănele

Data publicării:
doi jandarmi in fata unei biserici
Jandarmii din Ilfov au prins în curtea Mănăstirii Cernica de lângă București un bărbat care să dădea drept nevăzător și cerșea bani de la oameni ca să aibă de jucat la pariuri FOTO: Jandarmeria Română

Jandarmii din Ilfov au prins în curtea Mănăstirii Cernica de lângă București un bărbat care să dădea drept nevăzător și cerșea bani de la oameni ca să aibă de jucat la pariuri. Le-a atras atenția pentru că folosea bastonul special destinat nevăzătorilor într-o manieră atipică. Ulterior, jandarmii i-au întins și o capcană și s-au convins că „nevăzătorul” era capabil să distingă culorile.

În acest weekend, comportamentul suspect a doi bărbați a atras atenția jandarmilor ilfoveni, aflați în patrulare în zona Mănăstirii Cernica.

Unul dintre aceștia avea un baston specific persoanelor nevăzătoare, iar celălalt îl conducea către grupurile de persoane care mergeau la slujbă, pentru a cere diferite sume de bani.

Jandarmii s-au apropiat și au observat că bărbatul "nevăzător" folosea bastonul într-o manieră atipică, fapt ce i-a determinat să îl legitimeze. Cu acest prilej, au fost descoperite mai multe carduri de la diferite case de pariuri, dar și un card bancar de culoare albastră. În momentul în care jandarmii i-au cerut să prezinte acel card, bărbatul în cauză l-a arătat fără ezitare, dovedind astfel că vede foarte bine.

Întrucât cel vizat nu a putut prezenta un document din care să reiasă afecțiunea pe care o are, ci doar unele care atestau "calitatea" de parior, jandarmii au întocmit pe numele acestuia actele de sesizare a organelor de urmărire penală, existând suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de înșelăciune”, precizează Jandarmeria Română într-o postare pe Facebook.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri