Un român a murit, alți șapte au fost duși la spital în urma unui accident în Spania

Data publicării:
accident in spania un roman a murit in urma coliziunii dintre un camion si un microbuz
Foto: Extremadura Channel

Un român a murit şi alţi şapte au fost grav răniţi, joi, în Spania, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un camion. La ora accidentului, vizibilitatea era extrem de redusă din cauza ceţii dense.

Ministerul de Externe a transmis că în urma accidentului dintre un camion și o furgonetă, care a avut loc pe o autostradă din Spania, un român a murit, iar alți șapte au fost transportați la spital pentru investigații, dar apoi au fost externați.

MAE precizează că reprezentanții Consulatului României la Sevilla întreprind demersurile necesare repatrierii românului decedat: „Reprezentanții Consulatului General al României la Sevilla întreprind demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiei persoanei decedate. Consulatul General al României la Sevilla monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în limita competențelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces”, a informat MAE, potrivit Mediafax.

Accidentul rutier a avut loc joi dimineața, în jurul orei locale 5:00, când un camion și o furgonetă au intrat în coliziune pe autostrada A66 din Spania, în apropiere de localitatea Villafranca de los Barros, pe sensul spre Sevilla. La bordul furgonetei, care staționa pe marginea drumului, se aflau opt români. 

Șoferul camionului a fost rănit.

Luna trecută, patru români au murit în Spania, în două accidente rutiere produse în decurs de câteva ore.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri