Unul dintre bărbații morți în explozia de la Călimănești se căsătorise de câteva zile și aștepta un copil

Data actualizării: Data publicării:
incediu puternic noaptea
Patru bărbați au murit în urma exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, judeţul Vrancea FOTO: ISU Vrancea

Patru bărbați au murit în urma exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, judeţul Vrancea, cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7. Cel mai tânăr dintre ei avea 29 de ani și era chiar din județul Vrancea.

Cei patru muncitori morți aveau vârste cuprinse între 29 și 47 de ani. Cel mai tânăr dintre ei era dintr-o comună din județul Vrancea. Potrivit vrancea24.ro, acesta se căsătorise la începutul acestei luni, iar soția lui, care este educatoare, este însărcinată.

Ceilalți trei bărbați morți erau din Bacău și Neamț. Toți făceau parte din echipa care lucra în tura de noapte la autostradă.

Explozia s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 1:30, după ce un utilaj de săpat a lovit magistrala de gaz. Deflagrația a fost urmată de un incendiu uriaș.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

„La ora 01,12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, în localitatea Călimăneşti, pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul roşu la ora 01,53. SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B în zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate în spital. Pentru două victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje SAJ de urgenţă tip C2. O victimă conştientă, de sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic şi transportată la Aeroport Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul 'Bagdasar Arseni' din Bucureşti. A doua victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic şi transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri