V. Ponta, la Chișnău: Eu nu mă aflam la guvernare când s-au mărit taxele consulare, voi încerca să îndrept răul făcut

Data publicării:
ponta -Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Victor Ponta a precizat, răspunzând unei întrebări din partea presei, că nu a considerat niciodată un act discriminatoriu reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni care solicită redobândirea cetățeniei române

„Am considerat că există oameni politici în România, care s-au născut aici, în Moldova, care prezintă lucrurile corect”, a spus premierul, într-o aluzie la Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară. „Nu e adevărat, am verificat la MAE. În 2010 s-au mărit taxele, nu mă aflam la guvernare, voi încerca să îndrept lucrul rău făcut. În 2010 s-a făcut o nedreptate, nu mai știu cine era șef la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”, a adăugat premierul, din nou într-o aluzie la Eugen Tomac.

„S-au mărit niște taxe consulare, noi încet-încet le readucem la nivelul normal”, a reiterat premierul promisiunea.

Partidul Mișcarea Populară, condus de Eugen Tomac, și-a lansat luni, o filială la Chișinău, în chiar ziua vizitei lui Victor Ponta în capitala moldoveană.

 Eugen Tomac a fost șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și consilier al președintelui României, Traian Băsescu. El este unul dintre cei doi parlamentari PDL care şi-au câştigat colegiul la alegerile parlamentare din decembrie 2012. 

Problema taxelor consulare ridicate a revenit în discuție la începutul acestei luni, cu ocazia reuniunilor românilor care trăiesc în afara granițelor. Președintele Traian Băsescu a spus că trebuie reduse taxele consulare pentru cetăţenii Republicii Moldova. Este „mult prea mult”, a spus șeful statului, să se ceară acestora dovada că deţin 500 de euro pentru a primi viza de intrare în România. Reacția sa a stârnit ecouri în lumea politică de la București, inclusiv la nivelul MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri