VASLUI. Chevron le-a împărţit copiilor rechizite şi dulciuri. Localnici: Nu-i primim pentru două caiete. Ieşim cu parii şi îi fugărim

Data publicării:
chevron 1

(Foto - Asociaţia Vira)

Peste 400 de copii din clasele primare au primit ghiozdane cu rechizite şi dulciuri. Părinţii sunt indignaţi şi spun că dacă ar fi ştiut de la cine sunt ajutoarele nu le-ar fi primit. De cealaltă parte, oficialii companiei consideră gestul o acţiune de binefacere.

„Suntem onoraţi să colaborăm cu comunitatea şi suntem mulţumiţi de faptul că putem juca un rol pozitiv în sprijinirea eforturilor educaţionale locale”. Acesta este mesajul pe care l-au găsit părinţii în ghiozdanele şi rechizitele pe care copiii lor le-au primit la şcoală. Când au văzut, însă, cine semna scrisoarea, oamenii s-au enervat.

Ne-am dat seama că e de la Chevron, dar copiii deja dulciurile le-o mâncat. Că noi dacă ştiam ce-i...”, spune o femeie.

Se vede că e momeală, că e muşamalizare ca să înşele lumea şi ca să aibă loc. Dar mă gândesc că lumea nu se pierde de la un pix şi o ciocolată”, apreciază un bărbat..

Aşa că acum oamenii din Băceşti spun că aceste daruri nu-i vor face să-şi schimbe părerea faţă de proiectul americanilor. Localnicii spun că, asemenea celor de la Pungeşti, îi vor împiedica pe angajaţii Chevron să intre în sat cu utilajele pentru explorare.

Crezi că dacă noi am luat două caiete de acum îi primim aici? Nu-i primim. Ieşim cu parii şi îi fugărim”, susţine o femeie.

Ghiozdanele au fost împărţite la şcoală, de voluntari ai comunităţii penticostale, însoţiţi de autorităţile locale.

„A fost o fată tânără care traducea româneşte printre care a fost primarul, a fost vicele cu ei. Nu putea să vină singură”, declară Dumitru Cojoc, consilier local din Băceşti.

„Ghizdanele care au venit la şcoală, atât la Băceşti cât şi aici au fost date de o firmă de la Bucureşti, se spune că ar fi Chevron, noi nu putem spune că ei sunt. Dar copiii au fost bucuroşi că au primit nişte daruri”, spune Dan Apetrei, voluntar în cadrul Comunităţii Penticostale din Băceşti.

Compania americană Chevron recunoaşte că a trimis rechizitele.

Ne propunem să fim vecini buni pe întreaga durată a proiectelor noastre și să susținem activitățile care sunt importante pentru comunitățile în care operăm. (...) În urma unor consultări cu comunitățile locale, Chevron susține accesul copiilor la educație, prin sprijinirea acestora cu rechizite necesare în activitățile școlare”, se arată într-un comunicat al Chevron.

Zilele viitoare, autorităţile locale din Băceşti vor organiza o dezbatere publică pe tema exploatării gazelor de şist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri