VIDEO. Eveniment rar. Un pui de urs panda s-a născut la o grădină zoologică din Taiwan

Data publicării:
1FC02FEC-47BA-44F9-B82F-7DD0EDC2090E mw1024 n s

Fericita mamă, ursoaica Yuan Yuan, a avut până acum trei tentative nereuşite de a aduce pe lume un pui. Ea a rămas însărcinată prin înseminare artificială.

„Seara trecută, la ora 20.05, când puiul s-a născut, toţi colegii au fost bucuroşi. Următoarea noastră provocare este mai îndrăzneaţă: să ne asigurăm că puiul este sub îngrijire intensivă, în mod special în prima săptămână după naştere. Vom fi la datorie 24 de ore din 24”, a dat asigurări un reprezentant al grădinii zoologice din Taipei.

Ursoaica a dat semene că este pregătită să nască încă de la jumătatea lunii iunie, când a început să-şi piardă pofta de mâncare şi să se ascundă de vizitatori.

„Ştim că există trei probleme majore în privinţa reproducerii urşilor panda, dar am reuşit să depăşim două dificultăţi: să-i scoatem la căldură şi să nască. Acum, următorul lucru dificil este să creştem puiul de panda”, a recunoscut acelaşi oficial.

Yuan Yuan şi partenerul său, Tuan Tuan, au fost un cadoul al Chinei pentru grădina zoologică din Taipei, în 2008. Numele lor, împreună, înseamnă Reunificare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri