VIDEO. Tradiţie. Mexicanii au făcut o plăcintă în greutate de peste nouă tone

Data publicării:
0401 20placinta 20mexic-41903

Oamenii au stat la coadă ca să prindă o bucată din plăcinta gigantică, lungă de 720 de metri, lată de 42 de centimetri şi grea de 9.375 de kilograme. Uriaşul desert a fost un cadou al guvernului mexican cu ocazia Anului Nou și înaintea Sărbătorii celor trei magi de la răsărit, care au vestit naşterea lui Iisus Hristos.

"Această plăcintă a celor trei magi este nu doar o tradiţie, ci o tradiţie care este în viață și puternică. Printre altele, face parte din ciclul sărbătorilor de Crăciun, pe care le încheie într-o manieră curată, familială, fără alcool”, a explicat unul dintre organizatori.

Turiştii străini au fost şi ei încântaţi. „"Este o tradiţie fabuloasă! Toate tradiţiile de aici din preajma sărbătorilor sunt fabuloase pentru că vezi implicaţi mulţi oameni. Oameni din întreg Mexicul au venit în această piață, nu doar turiști ca mine, dar și turiști mexicani, veniți să se bucure", a spus o femeie din Statele Unite.

Pentru realizarea plăcintei-gigant au muncit angajaţii a nouă patiserii din Ciudad de Mexico. S-au folosit, printre altele, 43.200 de ouă, aproape cinci tone de făină și 500 de kilograme de dulceață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri